Óvodánk története
Vizimanók- a Kőbánya Sc úszó óvodája

Messze földön híres ez az óvoda, mert nem létezik még egy olyan úszószakosztály, ahol egy fedél alatt úsznak, edzenek és fejlődnek az óvodások, gyerekek, ifik és a felnőtt válogatott Európa- Világ- és Olimpiai bajnokaink. .

1983-ban költözött át az óvoda a Margit szigetről, a Kőér utcai sporttelepre. 1991-ben hoztuk létre a Spartacus Vizimanók óvodai Alapítványt, mely biztosítja az óvoda működési feltételeit.


Óvodánkat folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük, ami a gyermekek kényelmét szolgálja. Célunk a gyermekek testi és lelki fejlődésének sokirányú biztosítása. Rendszeresen járunk színházba, múzeumba, állatkertbe és kirándulni. Hetente egy alkalommal ismerkednek csemetéink az angol nyelvvel. A mindennapi életben az egyes élethelyzetekhez igazodva gyakorolhatjuk a gyermekekkel az angol nyelvet.(játéknál, éneknél, foglalkozásokhoz kapcsolva, öltözködésnél) így sokkal jobban rögzül a gyermekekben, játékos formában kevésbé megterhelő!

Alapvetően minden gyerek szeret pancsolni, ezt kihasználva szerettetjük meg és tanítjuk meg az úszás alapjait. A kiscsoportosok először a hátúszással ismerkednek meg, év végére vízbiztonságot szereznek, és minden nehézség nélkül át tudják úszni mind a tanmedencét, mint a mélyvizes medencét. A középső csoportosok már a mellúszást is, a nagy csoportosok ezen felül a gyorsúszást is megtanulják.

Óvodásaink az iskolakezdésre, mindhárom úszásnemben tökéletes úszástudással rendelkeznek. Évente rendszeresen tartunk háziversenyeket, melyen a gyermekek élvezettel vesznek részt. Decemberben Mikulás Kupát, tavasszal Húsvéti Nyuszi Kupát, és szezonzárásként Gyermeknapi Úszóversenyt rendezünk úszóinknak. Kiscsoportos óvodás kortól 10-12 éves korúakig. Nagycsoportban az iskolára felkészítés a fő cél. Gyermekeink nagy része a közeli Pannónia utcai, a Puskás Ferenc, valamit a Lobogó utcai Weöres Sándor Általános Iskola úszóosztályaiban kezdik meg tanulmányaikat. Az iskolák biztosítják az úszás folyamatosságát, ami egyesületünk alap pillére.

Senki nem azért hozza ide hároméves gyermekét, hogy élsportolót neveljünk belőle az óvodában. Az viszont nagyon fontos, hogy egészségesebbek, élénkebbek, erősebbek az idejáró gyerekek. Immunrendszerük megerősödik és így ellenálóbbá válnak a betegségekkel szemben. Itt egész életükre megkedvelik a sportolást, aztán nagy számban még élversenyzővé is válnak.

A szülők elégedettsége a legnagyobb érdem és a legjobb reklám számunkra. A város legkülönbözőbb részeiről jönnek hozzánk a gyermekek. Intézményünkbe folyamatos a felvétel, a férőhely erejéig. Van olyan szülő, aki már a kétéves gyermekét előjegyzi felvételre.

Tekintse meg munkánkat!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk személyesen az óvodában, az uszoda második emeletén.